(open source) τσάμπα πράμα

Γενικά θέματα για το OpenWrt
Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

(open source) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Δευ, 19 Ιαν 2015, 19:02

ή αλλιώς: free labor

[brainstorm mode]

μακάρι να βγω λάθος, να πέφτω έξω, αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι το κίνημα του ανοιχτού λογισμικού, θα πέσει και αυτό θύμα καπελώματος του μεγάλου τέρατος που όλα τα καταβροχθίζει στο διάβα του, αναφέρομαι στην βιομηχανία του κέρδους που όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά επιβαρύνει βλάπτοντας θανάσιμα τέτοιου είδους εγχειρήματα.

το κακό είναι ότι με την εκμετάλλευση λεηλασία του open source δεν θα μπορούν να σταθούν βιώσιμες αύριο καν ανταγωνιστικές μικρές εταιρίες που να μπορούν να παράγουν ποιοτικό και διαχρονικό λογισμικό.

το open source είναι ένα τεράστιο συνεχές ανανεώσιμο mix gril από εθελοντές, αρκετά ικανούς, ενθουσιώδεις, αφοσιωμένους ή λιγότερο και το σχήμα λειτουργεί βασισμένο στο ότι και για όσο συνεισφέρει ο κάθε ένας χωρίς άμεση αμοιβή.

Άλλο που δεν ήθελαν οι κατασκευαστικές άχρηστων gadget για την αγορά

ένας καλός φίλος από το awmn έλεγε: η ποσότητα έχει μια ποιότητα όλη δική της

ο χρόνος και η νεκροψία θα δείξει προς το που θα κινηθεί όλο αυτό το δρώμενο και τις επιπτώσεις του στην δυναμική, ποιότητα και βιοποριστικό μοντέλο

και μια που είμαστε σε ατμόσφαιρα προγνωστικών: το Internet θα καταλήξει να είναι μια τεράστια αφόρητη, ίσως εφιαλτική σκουπιδιάρα (αν και ακόμα είναι σε στάδιο μπουσουλήματος) διότι το κόστος καθαρισμού και φρεσκαρίσματος 1) δεν έχει αρχικά σχεδιαστεί, 2) όσο μεγαλώνει το υλικό που εναποτίθεται σε αυτό, το κόστος καθαρισμού ξεδιαλέγματος θα γίνεται ολοένα και πιο αστρονομικό. Φυσικά παίζει να εναποθέσουμε όλο αυτό το έργο στις "έξυπνες μηχανές" που θα αποφασίζουν αυτές για εμάς τι πρέπει και τι δεν πρέπει.

όλα αυτά με αφορμή αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

 Title: OpenWRT firmware information and download links
Article ID: 29386

Introduction

What is open source firmware?

Open source firmware is firmware built by a community of users which can allow a device, in this case your router to create new functionality by providing a firmware and an open source build system that lets the users customize and personalize the software on their router.  An open source build system like this is most often used by advanced users who require more options, the trade off is that usually open source firmware requires more manual configuration for many tasks.

Should I use open source firmware?

Open source firmware is for users who are familiar with building and debugging their own software, or for users with advanced technical requirements.  Users who are unfamiliar with using open source firmware should study open source community forums and get advice from experienced users before installing.  You should also ensure the image you are installing has been validated by others first.  Open source firmware can also require more knowledge of certain areas and manual maintenance for updates in some cases.

Does Linksys provide technical support and warranty for open source firmware?

While Linksys full embraces the open source community and is providing open source capabilities and making it the best solution available to the community, we do not offer technical support on using this firmware.  Our customer assistance department will not be able to help troubleshoot issues when using open source firmware and installing 3rd party firmware is done at your own risk.  Linksys also does not warrant open source firmware, and replacing factory-installed firmware with OpenWRT firmware may void your warranty on the WRT1900AC router.  Please always seek the advice of more experienced users via open source community pages if you’re unsure.

Download Links

Pre-built firmware images based on the Attitude Adjustment and Barrier Breaker releases of OpenWrt are posted here*: https://github.com/wrt1900ac/opensource and can be installed.  Please read any instructions provided on the page on how to install.

We encourage WRT1900AC users to test this build and share their experiences on this forum New releases will become available from the open source community over time, and we’ll continue to offer guidance to the correct locations.

*Note:  This is a third party website and is not affiliated or hosted by Linksys.  Linksys is not responsible for the content, image files or opinions posted here.

 

© 2015 Linksys. All rights reserved.

[/brainstorm mode]
Τελευταία επεξεργασία από acoul σε Τετ, 27 Σεπ 2017, 09:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

atma
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Πέμ, 29 Σεπ 2011, 12:26
Τοποθεσία: Δράμα
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό atma » Τετ, 21 Ιαν 2015, 14:16

> [..] βιομηχανία του κέρδους που όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά επιβαρύνει βλάπτοντας θανάσιμα τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο ισχύει. Ενδεικτικά, αυτά είναι τα donations στο FreeBSD fundation[1]. Η εταιρία Dropbox σήμερα και πριν από αυτόν η Google πληρώνει τον Guido Van Rossum για να ασχολείται 50% του εργάσιμου χρόνου με την ανάπτυξη της Python. Η Heroku κάνει κάθε χρόνο donations στο Ruby Fundation κι έχει ~ 5 προγραμματιστές που αναπτύσουν την Ruby και πληρώνονται γι αυτό (ο Matz είναι ένας από αυτούς).

To Google έχει το Summer of Code, το Facebook εκτός από donations έχει δώσει αρκετά στην κοινότητα[2], το ίδιο ισχύει για το Twitter. Η Microsoft αποτελούσε εξαίρεση, καθώς η κουλτούρα της ήταν ενάντια στο ανοιχτό λογισμικό, αλλά ακόμη κι αυτοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν πολιτική.

Οπωσδήποτε, όλες αυτές οι εταιρίες βασίζονται όλο και περισσότερο στο open source (cloud computing, virtualization engines, etc.). Το αν δίνουν αρκετά ή όχι είναι σχετικό. Ωστόσο πολλές τεχνολογίες τις αναπτύσουν άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, άρα έμμεσα, αν δεν υπήρχαν Facebook, Google, Dropbox, κλπ. Δεν θα είχαμε ElasticSearch, Hadoop, MapReduce (σε οποιοδήποτε implementation), εγώ δεν θα είχα Ruby on Rails αν η 37Signalts δεν πλήρωνε τον DHH να τα γράψει κλπ.

Τους sponsor’s στο https://grsecurity.net τους βλέπεις, κάτω κάτω (dreamhost, exonet, prometheus global).

Θεωρώ πως βλέπεις το ποτήρι μισο-άδειο. Πέρυσι το OpenBSD ζήτησε περίπου 50.000 USD για να συνεχίσει την λειτουργία των mirrors του. Δέχτηκε ~ 200.000 EUR από διάφορες εταιρίες και ιδιώτες σε λιγότερο από 48 ώρες, κι αυτό γιατί είναι αρκετοί αυτοί που βασίζονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών των OpenBSD Developers (PF, OpenSSH, OpenNTPd, OpenSMTPd, etc.)

> το κακό είναι ότι με την εκμετάλλευση λεηλασία του open source δεν θα μπορούν να σταθούν βιώσιμες αύριο καν ανταγωνιστικές μικρές εταιρίες που να μπορούν να παράγουν ποιοτικό και διαχρονικό λογισμικό.

Το Open Source εξ ορισμού είναι ελεύθερο: Δεν μπορεί να «λεηλατηθεί». Και το επόμενο σχόλιο είναι λάθος, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που βασίζονται αποκλειστικά σε support open source λογισμικού, άλλες έχουν 2 versions (π.χ. sidekiq, spree, κλπ.) και το μοντέλο τους λειτουργεί μια χαρούλα. Ίσα, ίσα θα έλεγα ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις μια εταιρία με open source προϊόντα. Το δύσκολο είναι να «πετύχεις» αλλά αυτό είναι δύσκολο παντού και πάντα γιατί ο ανταγωνισμός, καλώς ή κακώς, υπάρχει.


> ένας καλός φίλος από το awmn έλεγε: οι ποσότητα έχει μια ποιότητα όλη δική της

Αν ο φίλος σου θεωρεί πως είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα router με Luci και να τον πουλήσεις, τότε ας το κάνει. Μην ανησυχείς δεν θα του κρατήσουμε κακία ;-) . Αν μάλιστα έχει καλά specs σε χαμηλή τιμή, θα τον προτιμούσε και θα τον ευχαριστήσουμε κι όλας!

> και μια που είμαστε σε ατμόσφαιρα προγνωστικών: το Internet θα καταλήξει να είναι μια τεράστια αφόρητη, ίσως εφιαλτική σκουπιδιάρα

Προτιμάς το intenret της 10ετίας του 90; Όπου είχαμε 150 ιστοσελίδες δεν υπήρχε καμία είδιους διάδραση αλλά ήταν «καθαρό» από trackers, διαφημιστές και scammers;

Σήμερα έψαξα ένα tutorial για την χρήση “blocks” σε Ruby. Βρήκα τουλάχιστον 6 blog posts από Ruby core devs. Αν δεν υπήρχαν αυτά θα έπρεπε να μείνω σε αυτά που μου δείχνει το βιβλίο μου. Τρέχα γύρευε δηλαδή γιατί εξηγεί τι είναι αλλά δεν μπορώ να βρω καμία χρήση (γιατί δεν καταλαβαίνω πότε χρησιμοποιούνται).

Οπωσδήποτε το διαδίκτυο δεν είναι «ελεύθερο» ή όσο ελεύθερο θα θέλαμε να είναι και γι αυτό τεχνολογίες όπως το Tor και το I2P πρέπει να υποστηρίζονται από την μια κι από την άλλη (αυτό ειναι και το πιο σημαντικό) πρέπει να ήμαστε όλοι πολιτικά δραστήριοι και να ενημερώνουμε τους γύρω μας τι σημαίνει όταν π.χ. ο Cameron θέλει καταργήσει την πορνογραφία από το διαδίκτυο[3].

Ωστόσο μην τρελαθούμε κι όλας, το 2014 είναι η «χαρά του Geek». Ένα RPi με όλα τα περιφεριακά κάνει ~ 80 €. Με 150 € μπορείς να κάνεις custom made projects που πριν από 10 χρόνια θα ήθελες 15.000 € για να υλοποιήσεις. Μπορείς να δημιουργήσεις της παναγιάς τα μάτια, έχουμε υπολογιστές σε USB sticks, boards φθηνότερα και μικρότερα! Έχω τον δικό μου server με 12 € το μήνα (και είναι κι ακριβώς, θα μπορούσα να το γυρίσω σε Digital Ocean με 5 € το μήνα!), κλπ. κλπ. κλπ.

Συγνώμη αλλά ήμαστε στον «παράδεισο» σήμερα, σε σχέση με χθες. Και γι ανα προλάβω τους πιο «ρομαντικούς», δεν μπορώ να συγκρίνω την πραγματικότητα με ένα ουτοπικό παρών, ιδανικό στα μέτρα π.χ. τα δικά μου ή κάποιου άλλου.

Αυτά τα «λίγα» από μένα :-)

Καλή συνέχεια!

[1] https://www.freebsdfoundation.org/donate/sponsors

[2] https://code.facebook.com/projects/

[3] http://www.theguardian.com/commentisfre ... ship-creep

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Τετ, 28 Ιαν 2015, 09:15

επανέρχομαι χωρίς ίχνος διάθεσης αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση και μόνο.

τον τελευταίο καιρό έχω βαλθεί να συμπεριλάβω υποστήριξη για USB & ένα SATA controller στο boot process ενός παλιού mainboard

έπεσα λοιπόν στο εξαιρετικό και μοναδικό εργαλείο flashrom που από ότι έχω καταλάβει έχουν εντάξει στις διανομές τους όλα τα linux distros

το project έχει ξεκινήσει από το 2012, έχει βγάλει 4 releases το τελευταίο το 2013. Έχει μόνο δυο developers. Το καλό είναι ότι υπάρχει ο πηγαίος κώδικας. Αυτό που προσωπικά βλέπω είναι ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα πέφτουν όλο και περισσότερο θύματα της άμετρης και απερίσκεπτης εμπορευματοποίησης.

το ίδιο έχει συμβεί και στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Αμερική. Τελευταία έχουν καταντήσει τεράστια mall που συγκεντρώνουν επενδυτές για πολλαπλασιασμό κεφαλαίων με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην έρευνα και εκπαίδευση.

Όσο για το Internet είχα τη χαρά και τύχη να συνομιλώ απευθείας με αρχιτέκτονες του TCP/IP το 1986, λιγότερη ποσότητα, λιγότερο "σκουπίδι" (ζητώ συγνώμη για τον βαρύ χαρακτηρισμό), περισσότερη ποιότητα.

Σήμερα στις μέρες του facebook πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να ξεσκαρτάρεις και να βρεις τελικά κάτι που να έχει αξία και να φτουράει στο χρόνο.

δεν είναι κάτι καινούργιο, πάντα συνέβαινε αυτό, νομίζω ονομάζεται κύκλοι ζωής. Απλά τελευταία αυτοί οι κύκλοι ζωής γίνονται όλο και πιο σύντομοι στο βωμό μιας αδηφάγους, άμετρης και αλόγιστης κατανάλωσης.
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Κυρ, 08 Φεβ 2015, 21:07

Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Πέμ, 19 Φεβ 2015, 15:16

The troubling news is that the volume of contributions from unpaid developers has been in slow decline for many years. It was 14.6 percent in 2012 and 13.6 percent in 2013; now it is 11.8 percent.

Πηγή
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Δευ, 18 Μάιος 2015, 12:08

You might ask, 'Why not open source it all and just provide support?' It's a fair question and one I think every company that open sources code struggles to answer, unless they are a data company (e.g., LinkedIn, Facebook), a consulting company, or a critical part of everyone's infrastructure (e.g., operating systems) and can live off of support alone. Many companies start by open sourcing to gain adoption and then add commercial features (and get accused of selling out), whereas others start commercial and then open source. Internally, the sales side almost always wants "something extra" that they can hang their quota on, while the engineers often want it all open because they know they can take their work with them.

3 big lessons I learned from running an open source company (Opensource.com)
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Τετ, 09 Μαρ 2016, 10:21

δυστυχώς προς τα εκεί πάει το πράμα. Δεν χρειάζεται να είναι προφήτης κανείς για να το δει, λίγη διορατικότητα αρκεί ... When selling a site means selling a community
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Τετ, 18 Μάιος 2016, 11:30

Πως "εξελίσσεται" χειραγωγείται το μοντέλο της "εκμετάλλευσης" του πνεύματος της ελεύθερης προσφοράς συνεισφοράς μέσα στον χώρο της αγοράς:

Core Infrastructure Initiative (CII) Best Practices
verifiable path from source code to binary
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Παρ, 08 Ιούλ 2016, 13:39

Vyatta was one of the key supporters of Quagga. They didn’t change Quagga much, but mostly worked on the underlying Linux improving the packet forwarding and the management of the system. Initially they sold their own hardware platforms and then later moved their product to a virtual environment. Since the acquisition of Vyatta by Brocade, we haven’t seen much activity from them, and rumors are that they may abandon it.

μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο μοντέλο της ανοιχτής ανάπτυξης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μια συνέντευξη με τον Martin Winter, one of the current caretakers of the Quagga project.

λέξη κλειδί: caretakers
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1072
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: (open surce) τσάμπα πράμα

Δημοσίευσηαπό acoul » Τετ, 08 Φεβ 2017, 10:33

As an open source project, Sandstorm has been successful: We have a thriving community of contributors, many developers building and packaging apps, and thousands of self-hosted servers running in the wild. This will continue.

However, our business has not succeeded. To date, almost no one has purchased Sandstorm for Work, despite hundreds of trials and lots of interest expressed. Only a tiny fraction of Sandstorm Oasis users choose to pay for the service – enough to cover costs, but not much more.

Πηγή

Ίσως ένα μέρος των φόρων να καταλήγει ως οικονομική ενίσχυση - δώρο (contribution) σε όποιο open source project έχει μεγάλη απήχηση, επιτυχία, αποδοχή, συνεχή ανάπτυξη και ευρεία καθημερινή χρήση;
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης