bitcloud

Ειδήσεις σχετικές με το OpenWrt
bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:23

Ο καιρός γαρ εγγυς, για να φτιαχτεί επιτέλους μια ασύρματη τράπεζα bandwith.

Κοιτάχτε και αυτό

https://github.com/wetube/bitcloud/blob ... tcloud.org
https://bitcointalk.org/index.php?topic=415100.0

ελάτε μαζί μας, στην μεγαλύτερη επανάσταση από δημιουργίας του Internet

bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:27

Δείτε τι έγραψε για την ιδέα αυτή ο anon136

anon136 έγραψε:Making bandwidth marketable would incent people to build their own networking infrastructure which could lead to a future of truly decentralized, grass roots, bottom up approach to world wide networking. If you guys can pull this off, this is the sort of thing that could potentially save the human race from extinction or worse. If this is serious, and you guys actually have a reasonable shot at pulling this off, i want to be part of this.

bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:30

Θα πρέπει να δούμε πως θα μπορούσε να ενσωματωθεί ο κώδικας και η φιλοσοφία του bitcloud , στο Openwrt.

Η επανάσταση της ασύρματης τράπεζας, μετά από δώδεκα χρόνια καθυστέρησης, ξεκίνησε!!!!

Join the revolution!

bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Πέμ, 23 Ιαν 2014, 02:17

και εδώ μια ακόμα συζήτηση σχετική με το θέμα

http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comment ... ok/cer4av6

bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Πέμ, 23 Ιαν 2014, 03:09

https://github.com/wetube/bitcloud/blob ... 20Paper.md

Monetizing a Meshnet

There have been many different mesh networking projects created over the years, but there hasn't been a huge incentive for new nodes to connect to the various meshnets. A variation of Bitcloud could be used to create a mesh network that pays nodes in the network for routing traffic. This means that users would make extremely small micropayments to nodes throughout the mesh network as their packets get sent to a computer on the other side of the system. With the correct structure, this network could be preferred over the centralized Internet that we have now, which is controlled by the likes of Comcast, AT&T, and other ISPs all over the world. This is nothing more than a theoretical, long-term goal right now because we currently need to work on the basics of Bitcloud. Perhaps this is something that will be seen in Bitcloud 2.0.


μήπως το έχουμε ξανακούσει αυτό σαν ιδέα; ;)
μήπως είναι καιρός να το υλοποιήσουμε επιτέλους;

η ιδέα είναι να επέμβουμε στον κώδικα του openwrt, και να υλοποιήσουμε ένα πρωτόκολλο όπου μετά από κάποια bytes που δρομολογούνται, να πέφτουν οι υπογραφές από τους κόμβους και αυτό να καταγράφεται στο blockchain του bitcloud coin.

Άβαταρ μέλους
acoul
Δημοσιεύσεις: 1074
Εγγραφή: Πέμ, 04 Ιουν 2009, 18:26
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό acoul » Πέμ, 23 Ιαν 2014, 11:39

bitcloud έγραψε:η ιδέα είναι να επέμβουμε στον κώδικα του openwrt, και να υλοποιήσουμε ένα πρωτόκολλο όπου μετά από κάποια bytes που δρομολογούνται, να πέφτουν οι υπογραφές από τους κόμβους και αυτό να καταγράφεται στο blockchain του bitcloud coin.

Καλημέρα,

Εντοπίζω ενθουσιασμό, οπότε θα εμπλακώ και εγώ διατυπώνοντας την "σοφία" μου

η φιλοσοφία του ανοιχτού και ελεύθερου έχει να κάνει πρωτίστως με την προσφορά συνεισφορά σε ένα κοινωφελές εγχείρημα χωρίς απαραίτητα να υπάρχει οικονομικό κέρδος.

αρχικά το μοντέλο αυτό οι εταιρίες που μονοπωλούσαν την αγορά το είδαν σαν ολέθρια απειλή και το πολέμησαν με μανία και κάθε μέσον.

κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να απομακρύνουν αυτό το μοντέλο, και τότε αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

το παρατηρώ και στην πορεία του openwrt που έχουν πέσει διάφορες εταιρίες με πενιχρές προς στιγμή χρηματικές προτάσεις για ανάπτυξη κώδικα για δικά τους προϊόντα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατούν μακρυά από τους υπόλοιπους με συμφωνίες NDA προκειμένου να έχουν επιχειρηματικό προβάδισμα.

και βλέπω παλιές συσκευές που δεν έχουν πλέον εμπορικό ενδιαφέρον να μην ασχολείται σχεδόν κανείς με αυτές, στο να δουλεύουν καλά και σταθερά.

αν αυτή την εξαιρετική φιλοσοφία του ανοιχτού και ελεύθερου την μολύνουμε με τα μοντέλα που αστόχησαν μέχρι σήμερα και αντί να υπηρετούν τον άνθρωπο υπηρετούν την αρρωστημένη απληστία του, τότε θα έχουμε μια από τα ίδια, θα στραγγαλίζουμε δηλαδή κάθε ωφέλιμη προσπάθεια και δράση.

τέλος να παρατηρήσω πως άλλοι προσπαθούν με τεχνολογίες όπως το TOR να κατασκευάσουν ένα πιο ελεύθερο δίκτυο που θα προστατεύεται από φιλοσοφίες μεγάλου αδερφού, και άλλοι θέλουν την δυνατότητα καταγραφής των πάντων με την αιτιολόγηση της απόδοσης επάθλου δηλαδή χρηματικής αμοιβής.

κλείνω αναφέροντας πως το 1993 μια ομάδα έφτιαξε τους Φίλους του Internet στην Ελλάδα που το 1994 έγινε η λεγόμενη Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet, μια εποχή που κανένας δημοσιογράφος δεν γνώριζε τι είναι το email ή το web, με στόχο να προωθήσουμε το Internet στον τόπο μας. 20 Χρόνια μετά αυτή η προσπάθεια ακούγεται τόσο γραφική, δεν νομίζω πως η πρόοδος θέλει κάποια βοήθεια, το δίκτυο θα είμαστε όλοι εμείς στο σύντομο μέλλον, τα ρούχα που θα φοράμε θα παράγουν την ενέργεια και θα μεταφέρουν το δίκτυο όπου βρισκόμαστε.

τώρα αν θα είναι καλύτερα το αύριο από ότι το χτες, προσωπικά πιστεύω πως όχι, αλλά υπάρχει πάντα η ελπίδα, εξάλλου στους επόμενους μπορεί να τους αρέσει έτσι !!
Unified Configuration Interface
Πριν ρωτήσεις: PEBKAC !!
lede-ozonet
AWMN Dancing BGP
hackers are poets
Voice: 6980-090-497
Εικόνα

bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Πέμ, 23 Ιαν 2014, 11:57

δεν κατάλαβες τίποτα acoul.

όταν λέμε "καταγράφεται" εννοούμε να καταγράφεται το bandwidth που προσφέρει ο ένας κόμβος ή ο άλλος.
ΟΧΙ το ΤΙ μεταφέρει, μόνο το ΠΟΣΟ.

θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις προσεκτικά την ανακοίνωση του bitcloud.

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια πρώτη προσπάθεια να σπάσει το μονοπώλιο του τραπεζικού συστήματος, να περάσει από τους μεγαλοτραπεζίτες και τις ελεγχόμενες από αυτούς κυβερνήσεις, στον απλό κόσμο.

Υπάρχουν πολλών ειδών κρυπτονομίσματα, και κάποιο θα επικρατήσει μια μέρα. Το θέμα είναι ότι οι μεγαλοτραπεζίτες δεν θα το αφήσουν έτσι. Θα περάσουν νόμους για να θέσουν τις μικροτράπεζες στην παρανομία και να τις καταργήσουν.

Άρα οι μικροτράπεζες, ότι κρυπτονόμισμα και αν διακινούν, χρειάζονται, έχουν απόλυτη ανάγκη ένα μη ελεγχόμενο δίκτυο. Εκεί είναι η αχίλλειος πτέρνα τους. Άρα οι μικροτράπεζες των κρυπτονομισμάτων θα χρειαστούν ελεύθερα δίκτυα και θα αγοράσουν τέτοια νομίσματά bandwidth όταν βρεθούν σε κίνδυνο.

Αν λοιπόν οι μικροτράπεζες, κάτω από τον διωγμό των μεγαλοτραπεζιτών και των κυβερνήσεων, αρχίσουν να αγοράζουν νομίσματα ελεύθερων και μη ελεγχόμενων δικτύων (δηλαδή bandwidth), τότε τα νομίσματα αυτών των ελεύθερων δικτύων θα συνδεθούν με την πορεία των κρυπτονομισμάτων, και θα πάρουν πολύ μεγάλη αξία.

Πριν από πολύ καιρό έλεγα ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να είναι σταθερά στον αριθμό.
Αδύνατον μου έλεγαν, αυτό είναι καταστροφικό για μια οικονομία, θα οδηγήσει σε αποπληθωρισμό.
Τα νομίσματα πρέπει να αυξάνονται σε αριθμό, όσο αυξάνεται και η οικονομία.
Να λοιπόν όμως που τα bitcoin είναι σταθερά σε αριθμό, και παρόλαυτά γνωρίζουν επιτυχία.

Φυσικά και μπορούμε να σχετίσουμε το bandwidth με νομίσματα που να είναι σταθερά σε αριθμό.

Κόβουμε π.χ. 1.000 νομίσματα, και αυτά συμβολίζουν το συνολικό bandwidth του δικτύου μας, όπως αυτό και αν μεταβάλλεται.

Αν το συνολικό bandwidth είναι π.χ. 2000 Mbps τότε το κάθε νόμισμα αντιστοιχεί σε 2 Μbps.
Αν αύριο το bandwidth γίνει 4000 ΜΒps τότε το κάθε νόμισμα θα αντιστοιχεί σε 4 Μbps.
Αν το συνολικό bandwidth του δικτύου γίνει 500 ΜΒps τότε το κάθε νόμισμα θα αντιστοιχεί σε 0.5 Μbps.

Βλέπουμε δηλαδή ότι ενώ το bandwidth μεταβάλλεται, τα νομίσματά μας είναι πάντα 1000. Σταθερά σε αριθμό, και άρα πληρούν το κριτήριο της σπανιότητας.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι έχουμε 1000 νομίσματα, 20 ολόιδιους κόμβους, και 2000 MBps συνολικό bandwdth capacity του δικτύου μας.
Άρα κάθε κόμβος έχει 100 MBps και 50 νομίσματα.

Αν μπει ο 21ος κόμβος με ακόμα 100 MBps, τότε θα έχουμε 1000 νομίσματα, 21 κόμβους και 2100 Μbps. Δηλαδή ο κάθε κόμβος πρέπει να έχει 47,619 νομίσματα. Που σημαίνει ότι με το που μπαίνει ο 21ος κόμβος, οι παλιοί 20 κόμβοι του δίνουν ο καθένας από 2.381 νομίσματα.

Αυτό για ολόιδιους κόμβους. Για ανόμοιους, οι υπολογισμοί είναι πιο περίπλοκοι.

Η βασική ιδέα είναι το κρυπτονόμισμα να μην είναι fiat(εικονικό) αλλά να βασίζεται σε κάποιο πραγματικό αγαθό (commodity).
Ήδη, μετά την επανάσταση του bitcoin (που είναι fiat money, δηλαδή έχει δημιουργηθεί από το μηδέν και δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό αγαθό) έχουμε κινηθεί προς την κατεύθυνση του commodity, με το namecoin.

Το να συνδέσουμε ένα κρυπτονόμισμα με το commodity του bandwidth, είναι σίγουρα αρκετά δύσκολο βήμα. Αλλά πολλά υποσχόμενο σε όποιον καταφέρει να λύσει αυτό το μαθηματικό πρόβλημα.

bitcloud
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιαν 2014, 20:21

Re: bitcloud

Δημοσίευσηαπό bitcloud » Παρ, 24 Ιαν 2014, 12:03

To πρότζεκτ αναφέρθηκε και από το bbc: http://www.bbc.co.uk/news/technology-25858629

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, να αναφέρεται δηλαδή ένα πρότζεκτ από ένα καθεστωτικό μμε ....

Όταν είχε γίνει έκκληση πριν 12 χρόνια για να προχωρήσουμε στην τράπεζα bandwidth (αριβώς η ίδια έκκληση προς developers που γίνεται τώρα και στο bitcloud) , τότε όχι μόνο δεν είχε ασχοληθεί κανένα μμε, αλλά κάποιοι "εμπνευσμένοι" mods διέγραψαν όλα τα αρχεία που αναφέρονταν στον σχεδιασμό της τράπεζας. Έτσι μόνο λίγα ψήγματα εχουν απομείνει στο ιντερνετ που αποδεικνύουν αυτή την προσπάθεια.

Ευτυχώς όμως σήμερα, με τον πληθωρισμό που επικρατεί στο internet από μέρη όπου μπορείς να βρεις και να εκφραστείς ελεύθερα, η δύναμη αυτού του καρκίνου των ιδεών που ονομάζονται Mods και λογοκρισία, έχει περιοριστεί αρκετά.

Ιδέες σαν το bitcloud, μπορούν πια να ανθισουν με πολλούς τρόπους. ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ PAΤCH ΣΤΟ OPENWRT!

Κάνω έκκληση λοιπόν στους developers του openwrt να με βοηθήσουν. Όχι εμένα, ούτε το bitcloud απαραίτητα, αλλά να βοηθήσουν ΤΗΝ ΙΔΕΑ που αντιπροσωπεύει η τράπεζα αυτή.

http://talk.bitcloudproject.org


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης